Kolonial

Änglamark udvider hele tiden sit sortiment og du finder nu over 1.200 forskellige produkter. I vores kolonial-kategori finder du blandt andet gode veganske og proteinholdige alternativer til det almindelige pasta og ris. Læs mere om produkterne nedenfor.

Couscous

Couscous har opfindelse i Nordafrikas madtraditioner og blev oprindeligt fremstillet af hirse. Couscous er fintmalet durumhvede "semolina", som er varmebehandlet og formet så det ligner små knækkede hvedekorn, en slags grov semulje. Couscous bruges især i salater, supper eller gryderetter.

Linser

Linser hører til bælgfrugterne og har et højt indhold af protein og kostfibre. Änglamark har tre forskellige varianter: røde, grønne og delikatesselinser. Linser kan bruges på mange måder. De bruges især i supper og gryderetter, men kan også anvendes i salater eller som erstatning for kartofler, pasta eller ris.

Kikærter

Kikærter hører til bælgfrugterne og kan fås både tørrede eller på brik. De har en nøddeagtig smag og en fast konsistens og bruges oftest til hummus, falafel og salater.

Bulgur

Bulgur stammer oprindeligt fra Mellemøstens madtraditioner. Det er fremstillet af hele hvedekerner, som dampes, tørres og knækkes. Bulgur kan bruges i salater eller som tilbehør til for eksempel stegt kylling.

Perlespelt

Perlespelt er polerede speltkerner, dvs. at den yderste grove skal er delvist fjernet. Perlespelt er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men den har alligevel et højt indhold af kostfibre. Perlespelt kan anvendes på samme måde som f.eks. ris.

Quinoa

Quinoa har oprindelse i Andesbjergene i Sydamerika, hvor den meget nøjsomme plante er blevet dyrket i årtusinder. Frøene er en vigtig del af kosten i bl.a. Andes. Quinoa findes i flere farver, mest almindelig er lys, rød og sort, og den indeholder desuden ikke gluten.

Bønner

Røde kidneybønner og borlottibønner tilhører begge bælgfrugterne og er varianter af almindelige havebønner. De har som andre bælgfrugter et højt indhold af bl.a. protein og kostfibre. De er især gode til salater og gryderetter.