Grillbriketter

Grill med god samvittighed

Vi danskere elsker at grille! Men det betyder også, at 25.000 tons grillbriketter og –kul hvert år går op i røg. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvordan – og af hvad briketterne er fremstillet.

Med Änglamarks grillbriketter behøver du ikke længere bekymre dig om dét. Briketterne har nemlig, som de første grillbriketter i Danmark fået Svanemærkets mærkning.

Det garanterer, at briketterne er bæredygtigt produceret. Svanemærkede grillbriketter skal leve op til skrappe krav for at mindske det samlede aftryk på miljø og klima - og for at spare på jordens ressourcer.

- Svanemærket er for os et kvalitetsstempel, som sikrer, at vores forbrugere vælger et produkt, der miljømæssigt er blandt de bedste. Derfor er vi enormt glade for, at vi som de første nu også kan tilbyde svanemærkede grillbriketter på vores hylder, fortæller Mathias Hvam, som er projektleder i Coops CSR-afdeling.

Her er tre gode grunde til at vælge Änglamarks svanemærkede grillbriketter:

Sparer på jordens ressourcer

Änglamarks grillbriketter består udelukkende af fornybare råvarer som fx træ eller landbrugsafgrøder. Alle træråverer er 100% FSC- eller PEFC-certificeret.

Det betyder også, at alt træet kommer fra certificeret bæredygtigt skovbrug. Briketterne indeholder heller ikke sand eller affaldsprodukter, som der ses eksempler på i andre briketter på markedet.

Mindsker klimapåvirkningen

Briketterne lever op til skrappe krav til brug af fossile energikilder samt energiforbrug i produktionen. De skrappe kvalitetskrav sikrer gode forbrændingsegenskaber. Det gavner både klimaet - og dem, der opholder sig i nærheden af grillen.

God kvalitet!

Briketterne opfylder skrappe kvalitetskrav, som bl.a. sikrer lang brændetid. Briketterne indeholder heller urenheder eller tilsætningsstoffer, som kan give røgen en uønsket smagspåvirkning af din grillmad.

Änglamark ønsker dig rigtig god grillsæson!