Pesticider

I Coop har vi altid gået med livrem og seler, når det handler om din sikkerhed. Det er grunden til, at vi allerede har fjernet en lang række problematiske stoffer fra vores varer og emballager, og det er grunden til, at vi stiller en række ekstra krav til anvendelsen af pesticider i produktionen af alt vores friske frugt og grønt.

Vi har indført kravene af tre årsager. For det første ønsker vi, at så mange af vores varer som muligt er helt uden pesticidrester. For det andet påpeger førende forskere, at der er god grund til at gå længere end loven kræver, når det handler om at reducere mængden af uønskede kemiske stoffer i hverdagen. Og for det tredje mener vi og flere af vores leverandører, at det er muligt at reducere anvendelsen af pesticider i produktionen yderligere.

Hvad er pesticider?

Én bekymring mindre

Regeringen har den. 1. juli 2020, forbudt fluorstoffer i fødevareemballager, og det er vi meget glade for. De skadelige stoffer har været forbudt i Coops egne varer siden 2015. Det giver nemlig ikke mening, at der er sundhedsskadelige og miljøfarlige fluorstoffer i fødevareemballager

Gennem de seneste år har Coop systematisk fjernet 12 kemikalie-grupper fra varerne i Änglamark. Kemikalie-grupperne – som vi har døbt ’Det beskidte dusin’ - er bl.a. mistænkt for at øge risikoen for kræft og svække vores immunforsvar.

Fluorerede stoffer er f.eks. en af de 12 kemikalie-grupper, som forskere er mest bekymrede for findes i dagligvarer. De er blandt andet mistænkt for at øge risikoen for kræft og svække vores immunforsvar. Vi tillader ikke fluorerede stoffer i Änglamark.

Selvom de enkelte kemikalier ikke nødvendigvis er skadelige i sig selv, så er der meget der tyder på, at påvirkning af flere stoffer samtidig, kan have en skadelig effekt. Det kaldes cocktail-effekten.