Rugbrød

Rugbrød har i mange år været en fast bestanddel i den danske madkultur, og det er da heller ikke uden grund, at danskerne ofte glæder sig til at komme tilbage og spise rugbrødsmadder efter udlandsrejser. Rugbrød har en særlig plads i vores hjerter, hvorfor der også er mange holdninger til, hvad der er et godt rugbrød, hvornår man skal bruge det, om der skal smør på eller ej osv. Vi har her på siden samlet alt du skal vide om rugbrød.

Solsikkerugbrød eller gulerodsrugbrød?

Ligesom der er mange forskellige holdninger til, hvordan rugbrødet skal spises, er der mindst lige så mange holdninger til, hvilken type rugbrød, der er den bedste. Nogle er mest til de saftige rugbrød, hvor der ikke er så mange kerner mens andre netop er helt vilde med det bid kernerne giver. Derfor findes der også alverdens typer af rugbrød, bl.a.:

  • Kernerugbrød, fx solsikkerugbrød
  • Gulerodsrugbrød
  • Kartoffelrugbrød
  • Sønderjysk rugbrød

Hjemmebragt og hjemmebagt rugbrød

I SuperBrugsen finder du hos BrødCooperativet rugbrød, der er bagt på vores egen rugsurdej og rugkvædemel, som giver brødet en særlig saftighed og friskhed. Du kan med fordel også prøve vores softkernerugbrød, der blev kåret til årets nøglehulsmærkede rugbrød i 2017.

Vil du hellere bage selv? Med et hjemmebagt rugbrød kan du helt selv bestemme, hvilken type rugbrød du vil lave, og endda om du gerne vil kombinere flere typer af rugbrød. Du kan eksempelvis både lave rugbrød med surdej eller et hurtigt og nemt rugbrød til børnenes madpakke.

Rugbrød til ethvert måltid

Rugbrød kan bruges til mange forskellige retter afhængigt af, hvad du og familien bedst kan lide. Rugbrød går både godt til familiens madpakker, som tilbehør til eksempelvis æggekage eller supper, og som ristet med en skive pålæg på. Mulighederne er mange, og hvordan du vil spise rugbrødet, er helt op til dig.

Du finder altid et stort udvalg af rugbrød i din lokale SuperBrugsen, hvor du også altid kan finde et stort udvalg af lækkert pålæg og tilbehør. Find din nærmeste SuperBrugsen her. Du kan også altid holde øje med vores tilbudsavis for nogle lækre tilbud. Se tilbudsavisen her.

FAQ om rugbrød

Kan man bage rugbrød med surdej?

Ja, det kan du sagtens. Når man bager rugbrød, skal man altid bruge en syre, som ofte enten er kærnemælksprodukter eller surdej.

Er rugbrød dansk?

Ja, som vi kender brødet i dag er det dansk. Dog stammer rug, der er hovedingrediensen, fra Mellemøsten.