Coops Nytårsmenu 2023
Vores lækre nytårsmenu har 10-års jubilæum. Den er blevet en tradition for mange, og har hjulpet mange værter og værtinder med en mere afslappet nytårsaften. Vi håber, at endnu flere vil forkæle deres gæster med vores velsmagende nytårsmenu i år. Prisen pr. kuvert á 4 retter pr. person 319,- (min. bestilling er 2 kuverter pr. samlet ordre)
Velbekomme og godt nytår!


Klassisk menu:
Din slagter har i samarbejde med en af landets bedste kokke, Carsten Kyster, igen i år udviklet en lækker menu bestående af 4 retter* med minimal tilberedning og maksimal madglæde.

Appetizer
Asiatisk inspireret rejesalat på sprøde rejechips toppet med motti cress.

Forret
Tatar af letrøget laks anrettet med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler, syltede lotusstængler, shiso cress og lupine cress.

Hovedret
Oksemørbrad og teriyakimarineret kalvekæbe med fermenteret pebersauce. Nydes med en vol-au-vent med karamelliseret løgkompot og lupine cress, bimi og Pommes Anna.

Dessert
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis, hasselnøddecrunch, hindbær-tuiles, shiso cress og motti cress.

Appetizer
Asiatisk inspireret rejesalat på sprøde rejechips toppet med motti cress.
Forret
Tatar af letrøget laks anrettet med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler, syltede lotusstængler, shiso cress og lupine cress.


Hovedret
Oksemørbrad og teriyakimarineret kalvekæbe med fermenteret pebersauce. Samt en vol-au-vent med karamelliseret løgkompot, lupine cress, bimi og Pommes Anna.
Dessert
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis, hasselnøddecrunch, hindbær-tuiles, shiso cress og motti cress.



Vegetarmenu:
Igen i år har Carsten Kyster udviklet en lækker vegetarmenu. Du får 4 grønne retter* med minimal tilberedning og maksimal madglæde.

Appetizer
Tapenade af blomkål og trøfler i sprød skal og toppet med motti cress.

Forret
Letrøget og sous videt rødbeder med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler, syltede lotusstængler, shiso cress og lupine cress.

Hovedret
Portobellosvampe og artiskok-spinat-timbale med fermenteret pebersauce. Nydes med en vol-au-vent med karamelliseret løgkompot og lupine cress, bimi og Pommes Anna.

Dessert
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis, hasselnøddecrunch, hindbær-tuiles, shiso cress og motti cress.

Appetizer
Tapenade af blomkål og trøfler i sprød skal og toppet med motti cress.
Forret
Letrøget og sous videt rødbeder med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler, syltede lotusstængler, shiso cress og lupine cress.


Hovedret
Portobellosvampe og artiskok-spinat-timbale med fermenteret pebersauce. Dertil en vol-au-vent, karamelliseret løgkompot, lupine cress, bimi og Pommes Anna.
Dessert
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis, hasselnøddecrunch, hindbær-tuiles, shiso cress og motti cress.



Det skal du drikke til:
Ingen nytårsmenu uden gode druer. Vores vineksperter har sammensat en anbefalet vinmenu, som passer særdeles godt sammen med maden.



Appetizer

MOILLARD CREMANT, BOURGOGNE,
FRANKRIG
Perfekte og appetitvækkende franske
bobler, der også kan nydes senere på aftenen.
Frisk og pikant. Denne cremant er mere afdæmpet,
uden at den mister sin friskhed, og den holder
pænt på de fine og ganske lette bobler.
Literpris kr. 92,00
1 flaske kr. 69,-
Appetizer

GRAN BARON CAVA, ANDALUSIEN,
SPANIEN
Lækker og meget livlig appetizer-drink med mange bobler og en let sødme, der spiller fint op mod motti-krydderurtens sur/søde smag. Boblernes livlighed passer særlig godt til sprøde rejechips. Cava passer ofte godt til asiatisk mad, som bærer præg af at kombinere surt med sødt, og denne her har en fin balance i netop syre og sødme. Et fint glas at starte aftenen på.
Literpris kr. 66,66
1 flaske kr. 50,-
Forret

JEAN DEVIGNES SANCERRE, LOIRE,
FRANKRIG
Sancerre er en hvidvin, der altid er lavet på 100 % sauvignon blanc, og det betyder en frisk vin med god syre. Forretten er præget af flere pikante indslag, og vinen hertil må ikke overdøve de enkelte fine indslag, men skal understøtte med balance og renhed. Vinen her har friskhed, men er lidt blødere i stilen, end Sancerre normalt er. Derfor synes vi, at den passer til både den lidt fede laks.
Literpris kr. 172,00
1 flaske kr. 129,-
Forret

MOILLARD SAINT BRIS,
BOURGOGNE,
FRANKRIG
Skarp, men behagelig med mange fine let krydrede indslag. Det første indtryk er kamilleblomst, dernæst elegante og afstemte noter fra fransk sauvignon blanc, stikkelsbær, frisk græs og citrongræs. Vinens fine syre og krydrede sødme vil give både kant og harmoni til forretten. En elegant ledsager til en koncentreret, men ikke tung ret.
Literpris kr. 92,00
1 flaske kr. 99,-
Hovedret

SPIER FIRST STONE, STELLENBOSCH, SYDAFRIKA
Her er en dejlig, lidt kraftigere rødvin, der med sødmen fra merlotdruen vil passe godt til de søde elementer i retten, særligt den karameliserede løgkompot, og til kødets egen sødme. En blød vin uden hård tannin, men med struktur og flot frugt. Vinen er en pleasertype i god kvalitet, der vil falde i de flestes smag, og således også en sikker vinder.
Literpris kr. 88,66
6 flasker kr. 399,-
Hovedret

TERRES DU PONTIFES
CHATEAUNEUF DU PAPE, RHÔNE, FRANKRIG
Klassisk vin på det franske drueblend af grenache, syrah og mourvèdre, der er som skabt til kalve- og oksekød. Vinen er saftig, elegant og smagfuld - perfekt til hovedretten! Den har fine polerede tanniner og alligevel den rhônske krydderurtesmag, som komplementerer bimien dejligt.
Literpris kr. 198,66
1 flaske kr. 149,-
Dessert

BURMESTER COLHEITA 2005, DOURO, PORTUGAL
Med sin gyldne, karamelbrune farve og lidt puddersukkersøde smag er colheita den slags portvin, der går godt til æbler, nødder og karamel, modsat ruby-typen, der går bedre til røde bær. Denne er en lidt forfinet udgave af portvin, og som dessertvin er den ikke for tung og har en tilpas sødme der vil matche desserten perfekt, som også er i den lette og luftige stil.
Literpris kr. 238,66
1 flaske kr. 179,-
Dessert

BURMESTER WHITE, DOURO,
PORTUGAL
Hvid portvin kan med fordel nydes helt kold og er slet ikke tung i det som de mere traditionelle ruby portvine. Den er friskere og lettere, ligesom vores dessert her er til den lette og luftige side. Hvid portvin er perfekt at slutte middagen af med, inden der måske skal skænkes drinks eller bobler.
Literpris kr. 92,00
1 flaske kr. 69,-


Sådan tilbereder du den klassiske menu:
Vores dygtige slagter- og delikatesseafdelinger har hjulpet dig godt på vej. Her kan du se, hvordan du skal færdiggøre retterne.


Appetizer:
Asiatisk inspireret rejesalat på sprøde rejechips toppet med motti cress.1
1Smagfuld og dekorativ krydderurt med en aromatisk sursød umamismag.
- Asiatisk inspireret rejesalat
- Rejechips
- Motti cress (skylles inden brug)
- Anret rejechipsene på et fad
- Fordel rejesalaten på chipsene
- Drys med motti cress


Forret:
Tatar af letrøget laks anrettet med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler1, syltede lotusstængler2 og pyntet med shiso cress3 og lupine cress.4
1 Snack lavet af stegt kikærtemel.
2 Lotusstænglerne forbinder blomsten med roden i vandet. Syltede lotusstængler er kendt for en knasende tekstur.
3 Krydderurt med intens aroma og fantastisk til fisk og desserter. (skylles inden brug)
4 Krydderurt med noter af salt og sødme. (skylles inden brug)
- Koldrøget laksetatar
- Syltede kinaradiser
- Hollandaise
- Syltede lotusstængler
- Sprøde kikærteperler
- Shiso cress
- Lupine cress
- Læg hollandaisen i en ring på 15 cm i diameter med en spiseske.
- Læg laksen i midten af hollandaisen.
- Fordel de syltede kinaradiser rundt om laksen og pres laksen op som en blomst.
- Pynt med syltede lotusstængler og drys med kikærteperler.
- Pynt til sidst med shiso cress og lupine cress.


Hovedret:
Oksemørbrad og teriyaki-marineret1 kalvekæbe anrettet på fermenteret pebersauce. Hertil en vol-au-vent2 med karamelliseret løgkompot pyntet med lupine cress. Serveres med bimi3 og Pommes Anna.4
1 Teriyaki er en mørk, tyk sauce af soja, risvinseddike og sukker. Den populære teriyaki smager salt og af umami fra soja, surt fra risvinseddike og sødt fra sukker.
2 Vol-au-vent er en lille skål af butterdej.
3 Bimi eller aspargesbroccoli er en finurlig krydsning, der smager af broccoli og asparges.
4 Pommes Anna er en klassisk fransk ret af skivede kartofler i lag og bagt i smeltet smør.
- Oksemørbrad
- Teriyaki-marineret kalvekæbe (OBS! Kalvekæber er fedtmarmoreret kød, så der kan være fedt i stykkerne.)
- Pommes Anna kartoffel
- Vol-au-vent
- Løgkompot
- Lupine cress (skylles inden brug)
- Fermenteret pebersauce
- Bimi (skylles inden brug)
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Tag kartoflerne ud af formen og sæt dem sammen med de to slags kød i den varme ovn.
3. Tag oksemørbraden ud af ovnen efter 8-10 min. med en centrumtemperatur på 56-58 grader. Lad kødet hvile, inden det skæres.
4. Kalvekæben og kartoflerne steges videre i yderligere 10 min. OBS! Pga. sukkermængden i teriyakien skal du være opmærksom på, at marinaden alt efter din ovns effektivitet kan blive for karamelliseret. Hold derfor godt øje de sidste par minutter, så det ikke får for meget. - Kom vol-au-vent i ovnen og bag den med de sidste 3 min.
- Kog saucen op til min. 75 grader i en lille gryde.
- Bimi skylles og koges i et par minutter i letsaltet vand, mens du luner tallerkenerne.
- Skær oksemørbraden.
- Anret de lune tallerkener med et par skefulde sauce og oksemørbrad og kalvekæben.
- Fyld vol-au-vent med løgkompot og anret den på tallerkenen.
- Pynt retten med lupine cress.
- Anret Pommes Anna med de letkogte bimi på en sidetallerken.


Dessert:
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis og hasselnøddecrunch. Pyntes med hindbær-tuiles1, shiso cress og motti cress.
1 Tuiles betyder tagsten på fransk og er små, dekorative og sprøde kiks/småkager, der pifter kager og desserter op.
- Mousse med æble og saltkaramel
- Æblecoulis
- Rød tuiles
- Hasselnøddecrunch
- Shiso cress (skylles inden brug)
- Motti cress (skylles inden brug)
- Fordel æblecoulis med en spiseske hen over midten af tallerkenen.
- Placér moussen ovenpå æblecoulis på højre side af tallerkenen.
- Sæt den røde, sprøde tuile helt til højre i moussen.
- Drys med nøddecrunchen, motti cress og shiso cress.
Du kan sagtens forberede desserten 10 min. før servering, men du skal vente med at sætte tuiles i til lige før servering.


Sådan tilbereder du den vegetariske menu:


Appetizer:
Tapenade af blomkål og trøfler i sprød skal og toppet med motti cress.1
1 Smagfuld og dekorativ krydderurt med en aromatisk sursød umamismag.
- Tapenade af blomkål og trøfler
- Sprøde skaller
- Motti cress (skylles inden brug)
- Anret de sprøde skaller på et fad.
- Fordel tapenaden på skallerne.
- Drys med motti cress.


Forret:
Letrøget og sous videt rødbeder anrettet med syltede kinaradiser og hollandaise. Toppet med kikærteperler1, syltede lotusstængler2 og pyntet med shiso cress3 og lupine cress.4
1 Snackvet af stegt kikærtemel.
2 Lotusstænglerne forbinder blomsten med roden i vandet. Syltede lotusstængler er kendt for en knasende tekstur.
3 Krydderurt med intens aroma og fantastisk til fisk og desserter.
4 Krydderurt med noter af salt og sødme.
- Letrøget og sous videt rødbedetatar
- Syltede kinaradiser
- Hollandaise
- Syltede lotusstængler
- Sprøde kikærteperler
- Shiso cress (skylles inden brug)
- Lupine cress (skylles inden brug)
- Læg hollandaisen i en ring på 15 cm i diameter med en spiseske.
- Læg rødbederne i midten af hollandaisen.
- Fordel de syltede kinaradiser rundt om rødbederne og pres rødbederne op som en blomst.
- Pynt med syltede lotusstængler og drys med kikærteperler.
- Pynt til sidst med shiso cress og lupine cress.


Hovedret:
Sous videt portobellosvampe og artiskok-spinat-timbale1 anrettet på fermenteret pebersauce. Hertil en vol-au-vent2 med karamelliseret løgkompot pyntet med lupine cress.3 Serveres med bimi4 og Pommes Anna.5
1 Artiskok-spinat-timbalen med 2 slags oste - mozzarella og grana padano, er bagt i en lille rund form, der giver navn til timbalen.
2 Vol-au-vent er en lille skål af butterdej.
3 Krydderurt med noter af salt og sødme.
4 Bimi eller aspargesbroccoli er en finurlig krydsning, der smager af broccoli og asparges.
5 Pommes Anna er en klassisk fransk ret af skivede kartofler i lag og bagt i smeltet smør.
- Sous videt portobellosvampe
- Pommes Anna kartoffel
- Artiskok-spinat-timbale
- Vol-au-vent
- Løgkompot
- Lupine cress (skylles inden brug)
- Fermenteret pebersauce
- Bimi (skylles inden brug)
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Tag Pommes Anna og artiskok-spinat-timbalen ud af formene og over i et ildfast fad og sæt det i den varme ovn i 20 min. Efter 10 min. skal du sætte portobellosvampene i ovnen, så de bager med de sidste 10 min.
- Kom vol-au-vent i ovnen og lun den med de sidste 3 min.
- Saucen hældes over i en lille gryde og opvarmes til min. 75 grader.
- Bimi skylles og koges i et par minutter i letsaltet vand, mens du luner tallerkenerne.
- Anret de lune tallerkener med et par skefulde af saucen og læg portobellosvampe og artiskok-spinat-timbalen ovenpå saucen.
- Fyld vol-au-vent med løgkompot og anret den på tallerkenen.
- Pynt retten med lupine cress.
- Anret den varme Pommes Anna med de letkogte bimi på en sidetallerken.


Dessert:
Mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. Serveres med syrlig æblecoulis og hasselnøddecrunch. Pyntes med hindbær-tuiles1, shiso cress og motti cress.
1 Tuiles betyder tagsten på fransk og er små, dekorative og sprøde kiks/småkager, der pifter kager og desserter op.
- Mousse med æble og saltkaramel
- Æblecoulis
- Rød tuiles
- Hasselnøddecrunch
- Shiso cress (skylles inden brug)
- Motti cress (skylles inden brug)


Allergeneliste - klassisk menu
Vær opmærksom på, at der i hele nytårsmenuen kan være spor af alle allergener:
Spor af: hvede, krebsdyr, bløddyr, fisk, æg, sesam, sulfit, soja, mælk, selleri, sennep, lupin, mandel, hasselnød, valnød, cashewnød, pekannød, paranød, pistacienød, macadamianød og jordnød.
Allergener - Appetizer:
- Reje chips: KREBSDYR. Kan indeholde spor af fisk og bløddyr.
- Asiatisk inspireret rejesalat: KREBSDYR, SELLERI, HVEDE, ÆG, MÆLK, SENNEP.
- Motti Cress, krydderurt: Ingen allergener.
Allergener - Forret:
- Tatar af letrøget laks: FISK, Kan indeholde spor af hasselnød.
- Syltet kinaradise: Ingen allergener.
- Hollandaise: ÆG.
- Kikærteperler: Ingen allergener.
- Syltet lotusrod: SULFIT.
- Shiso Cress, krydderurt: Ingen allergener.
- Lupine Cress, krydderurt: LUPIN.
Allergener - Hovedret:
- Oksemørbrad: Ingen allergener. Stegt. Sous vide.
- Teriyaki-marineret kalvekæbe: HVEDE, SOJA, BYG.
- Fermenteret pebersauce: HVEDE, MÆLK.
- Pomme Anna: MÆLK. Kan indeholde spor af hvede, æg, selleri, sesam.
- Løgkompot: SULFIT. Kan indeholde spor af æg, fisk, mælk, sennep, sesam.
- Vou-le-vant: HVEDE, MÆLK. Kan indeholde spor af alle nødder, sesam, soja, sennep.
- Bimi: Ingen allergener.
- Lupine Cress, krydderurt: LUPIN.
Allergener - Dessert:
- Dessert: HVEDE, ÆG, SOJA, MÆLK, HASSELNØD. Kan indeholde spor af mandel, valnød, cashewnød, pekannød, paranød, pistacienød, macadamia.
- Shiso Cress, krydderurt: Ingen allergener.


Allergeneliste - vegetarmenu
Vær opmærksom på, at der i hele nytårsmenuen kan være spor af alle allergener:
Spor af: hvede, krebsdyr, bløddyr, fisk, æg, sesam, sulfit, soja, mælk, selleri, sennep, lupin, mandel, hasselnød, valnød, cashewnød, pekannød, paranød, pistacienød, macadamianød og jordnød.
Allergener - Appetizer:
- Sprøde skaller: HVEDE, MÆLK, ÆG.
- Blomkål/trøffelpuré: Ingen allergener.
- Motti Cress, krydderurt: Ingen allergener.
Allergener - Forret:
- Let røget rødbede: Ingen allergener. Sous videt.
- Syltede kinaradise: Ingen allergener.
- Hollandaise: ÆG.
- Kikærteperler: Ingen allergener.
- Syltede lotusrod: SULFIT.
- Shiso Cress, krydderurt: Ingen allergener.
- Lupine Cress, krydderurt: LUPIN.
Allergener - Hovedret:
- Portobello svamp: Ingen allergener. Marineret. Sous videt.
- Artiskok/spinat timbale: MÆLK, ÆG, SELLERI. Kan indeholde spor af hvede og sesam.
- Pommes Anna kartoffel: MÆLK. Kan indeholde spor af hvede, æg, selleri, sesam.
- Løgkompot: SULFIT. Kan indeholde spor af æg, fisk, mælk, sennep, sesam.
- Vol-au-vent: HVEDE, MÆLK. Kan indeholde spor af alle nødder, sesam, soja, sennep.
- Fermenteret pebersauce: HVEDE, MÆLK.
- Bimi: Ingen allergener.
- Lupine Cress, krydderurt.
Allergener - Dessert:
- Dessert: HVEDE, ÆG, SOJA, MÆLK, HASSELNØD. Kan indeholde spor af mandel, valnød, cashew, pekannød, paranød, pistacienød, macadamia.
- Shiso Cress, krydderurt: Ingen allergener.