paaske_topslider.png
paaske_topslider.png

Påskefrokost

Påsken byder på familiekomsammen til
påskefrokoster med lækker påskemad


Påsken er lig med god påskemad, påskeægsjagt og en masse snaps. Påsken giver
anledning til at samle hele familien og vennerne til årets påskefrokost, hvor der
traditionen tro er en masse lækker påskemad på påskefrokostbordet.

Står du for årets påskefrokost, så læs med her, når vi guider om alt fra påskemenu og - mad til påskeunderholdningen lige her.

thumbs-03-spraengt-oksebryst-og-rygeost.jpg

Påskemad: Inspiration til den lækreste påskemenu

Har du ikke helt besluttet dig for, hvad der skal på påskebordet, så guider vi dig til den ultimative påskefrokost med den mest velsmagende påskemad.

Her får du inspiration til fine retter til påskebordet. Traditionen tro er æg, lam og kylling nogle af de ingredienser, der hører påskefrokosten til.

Herunder finder du vores bud på et lækkert, smagfuldt og farverigt påskemadsbord:

Påskefisk: Fra klassiske karrysild til kerneknækbrød med stenbiderrogn

En absolut must-have til påskefrokosten er den klassiske karrysild. Prøv karrysild med æble, rødløg og kapers, der byder både på surt, sødt og salt.

karrysild.jpg
fiskefilet.jpg

En fiskefilet skal være sprød, og med denne opskrift, får den friske fisk ekstra kant med fuldkornsraps. Du – eller dine gæster - vil ikke blive skuffet med fiskefilet med ekstra grov kartoffelremoulade.

Påskebordet skal ikke blot være den ene kødret efter den anden, der må også godt være noget godt fra havet. Prøv en skaldyrssalat med krebsehaler, laks og rejer - retten har alt godt fra havet, og den er lækker med et stykke rugbrød eller franskbrød – perfekt til frokostbordet.

skaldyrssalat.jpg
stenbiderrogn.jpg

Påskebordet består også af små fine retter, og denne servering af kerneknækbrød med stenbiderrogn og avokadocreme er en klar favorit. Retten er let og lækker, og så er den elsket af mange.

Frikadeller, skidne æg og lammeculotte i (påske)øl

Der er næsten intet bedre end at sætte tænderne i saftige frikadeller. Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er en nordisk tradition og hører bestemt til påskefrokostbordet.

oldemors-deller-cover.jpg
skidne-aeg.jpg

Der er heller ingen klassisk påskefrokost uden skidne æg. Skidne æg er skabt til påsken, og dine gæster vil blive skuffet, hvis du glemmer dem.

For mange byder en rigtig påskefrokost også på påskelam. Med denne lækre
lammeculotte i øl, bliver de lam-spisende gæster ellevilde. Retten kan være klar på 35 minutter, og den passer perfekt til resten af påskebordet.

lammeculotte.jpg

Til påskefrokosten skal der være snaps

Du må ej forglemme snaps – selvom visse påskefrokostgæster sandsynligvis vil ånde lettet op, hvis det skulle ske.

brombaersnaps.jpg

Om du kan lide det eller ej, så er påskesnaps en traditionel del af påskefrokosten og hører bestemt til påskemaden. Har du ikke en go-to snaps, så får du her tre bud på hjemmelavet snaps til årets påskefrokost:

Chokosnaps med klementin – Denne chokoladesnaps er en let og frisk snaps
med god balance mellem sødme og syre.

Ingefærsnaps – Denne snaps indeholder appelsin, æble og ingefær, og
kombinationen giver en forbløfende god smag, som du bør prøve.

Brombærsnaps – Er du til det lidt sødere, så prøv denne brombærsnaps, der
både er frisk og sød.

chokosnaps.jpg

Gæk gæk gæk, mit navn er væk – Påskelege til påskefrokosten

Den ultimative påskefrokost står også på påskeleg for både store og små. Når sulten og maven er blevet forkælet med lækker påskemad, er det tid til et festligt og underholdende indslag for både store og små.

h_lnxvxlqrdqb2kyrixw3lmmul7n-abrzjuzyvzd7_8a_u_zhufo_qrot7m75anyxouie1ia0h7lkuwpupbgfvygvzfm4ewa8g5swjrt1krkea24tnmvtymm5ftl.jpg

Påskegæk og påskeklip, der samler hele familien

Et hyggeligt indslag til påskefrokosten er klipning af gækkebreve. Det er både hyggeligt for store og små, og så er det med til at samle hele familien. Det er nemt og kræver ikke det store. Det eneste, I skal bruge, er papir og saks – og så kan hyggen begynde.

Pust og mal æg

Som en hyggelig aktivitet rundt om bordet, kan alle male påskeæg – eller børnebordet kan holdes beskæftiget i en rum tid. Malingen af påskeæg kan ske med vandfarver, tusch og/eller akrylfarver.

paaske_topslider.png
thiese-15.jpg

Sådan gør du:

- Skold æggene med kogt vand 3

- Prik huller i begge ender med en nål

- Pust blommen og hviden ud

- Rengør æggeskallerne

- Til slut skal du vaske hænderne

- Sæt i gang med at male og dekorere dine æg

På jagt efter påskeæg

Påskeægsjagt falder altid i god jord hos de store og de små. Det eneste du skal gøre, er at købe nogle påskeæg, som skal gemmes enten ude i haven eller i huset. Og så sætter du de små i gang med at finde de lækre påskeæg, som påskeharen har været forbi at lægge.

2000.png

Hvornår er det tid til påskefrokost?

Hvis du ikke kan vente til næste års påskefrokost med marinerede sild, æggesalat, påskeleg, snaps og meget mere, så kan du herunder se, hvordan påsken falder i år 2023.

banner-500x500_indborejse-fakta_dk.jpg

Helligdage i påsken 2023:

   • Tor. 9. apr.: Skærtorsdag
   • Fre. 10. apr.: Langfredag
   • Søn. 12. apr.: Påskedag
   • Man. 13. apr. (uge 14): 2. påskedag

Påsketilbud og åbningstider i påsken

Skal du nå alle påsketilbud, så slå dig løs i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

Find din lokale butik og se alle åbningstiderne i påsken.